Supraimpozitare pentru imobilele neîngrijite

de | 24/01/2017 | Administrație, Local

Imobilele neîngrijite și abandonate vor fi supraimpozitate de administrația locală. Acest lucru este posibil începând cu acest an și a fost cerut de mai mulți romașcani. Primarului municipiului i s-au adus la cunoștință două situații în care supraimpozitarea ar putea determina o acțiune din partea proprietarilor.

A fost ridicată o problemă legată de două apartamente dintr-o asociație de proprietari, care sunt lăsate izbeliște, geamuri sparte, deschise, la un moment dat au fost invadate chiar și de oameni ai străzii. E exemplul perfect de clădire care se poate preta pentru o impozitare suplimentară. De asemenea, avem identificate clădiri pe raza municipiulu ai căror proprietari au fost somați, ori să le întrețină, ori, dacă nu, obligația fiind aceea de a supraimpozita acele clădiri și sigur mai departe, dacă va fi caul și acele clădiri, în continuare nu vor fi întreținute putem să trecem până la executarea silită a acelor imobile pentru a intra în proprietatea unor oameni care au capacitatea, care au posibilitatea să le întrețină și să le dea un aspect funcțional și un aspect îngrijit, până la urmă, pentru că noi nu cerem imposibilul, cerem ca proprietățile să fie îngrijite”, a afirmat primarul Lucian Micu.

În cazul unor asemenea clădiri, fiecare situație va fi dezbătută individual în Consiliul Local. Primarul a precizat că, de regulă, persoanele fizice au grijă de proprietăți și că imobilele neglijate aparțin societăților unor bănci, care au preluat imobile de la cetățeni care nu au mai plătit creditele. Pentru că imobilele respective nu au fost îngrijite, societățile deținătoare au primit amenzi, pe care le-au achitat, dar situația clădirilor a rămas aceeași.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.