Elevii din Pildești au convins autoritățile locale să investească în sport

de | 25/01/2017 | Educație, Rural

Membrii clubului Impact Sky (scoala kopiilor ysteti) Pildești, club înființat din anul 2009, au implementat în perioada 23 noiembrie 2016 -20 ianuarie 2017, activitățile proiectului „Gimnastica în Impact”. Liderii coordonatori, profesorii Despina Pîcă și Paraschiva Ciaușu au îndrumat elevii în derularea unor acțiuni ce au avut ca obiectiv îmbunătățirea bazei materiale a școlii, cu articole sportive, necesare tinerilor din comunitate, atât la orele de educație fizică, cât și în afara programului școlar, când doresc să facă mișcare.

Pentru a cumpăra produsele sportive, copiii au organizat meciuri de handbal, de fotbal, de tenis, între echipe formate din elevi, au prezentat părinților sala de gimnastică și dotările ei precare și au depus o cerere de finanțare la Consiliul Local Cordun. Primăria Cordun, Consiliul Local Cordun și Fundația Noi Orizonturi, ca parteneri în acest proiect, au susținut financiar și au dotat școala cu diferite articole sportive (mingi, cercuri de gimnastică, jaloane, palete de tenis de masă, corzi etc), necesare în activitățile curriculare și extracurriculare.

Proiectul clubului Impact Sky a fost câștigat în urma unei competiții naționale de proiecte, în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român (FDSC): „Profesori motivaţi, tineri pregătiţi pentru viaţă!’.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.