Tinerii romașcani vor cinematograf

de | 26/01/2017 | Actualitate, Local

Tinerii din Roman au cerut, la unison, un cinematograf în oraș. Invitați la o discuție de primarul Lucian Micu, reprezentanții Consiliului Tinerilor, 21 la număr, au cerut administrației locale amenajarea unui cinematograf și o parte dintre ei au cerut chiar și un mall. Tinerii au avut, însă, și alte solicitări. Toate ideile lor despre viitorul Romanului au fost centralizate într-un chestionar care a fost pus la dispoziția elevilor pentru a fi completat. ȘI tinerii i-au transmis primarului că vor mai multe spații verzi, spații adecvate pentru activități culturale, că doresc un teatru unde să aplaude trupa locală și să vadă alte spectacole, dar unde să poată evolua și ei. Că vor ca evenimente precum Carnavalul de Crăciun să nu mai aibă loc în aer liber, din cauza condițiilor meteo nefavorabile; această chestiune a fost ridicată de o elevă a Școlii de Artă, argumentul fiind acela că artiștii soliștii trebuie să-și protejeze vocea.

S-a mai cerut:

  • o rețea de transport public local mai modernă, pentru a corespunde celor care nu au mașină,
  • piste pentru biciclete și role,
  • un loc pentru artiștii stradali,
  • renovarea clădirilor vechi din oraș,
  • organizarea de competiții sportive,
  • o soluție pentru ca liceenii să facă pratică și, după ce termină studiile medii, să poată demonstra angajatorilor că au experiență
  • un radio al tinerilor,
  • cursuri de formare profesională care să corespundă cu cererea de pe piața muncii
  • o mai bună dotare a laboratoarelor din școlile romașcane.

Solicitările tinerilor au fost notate de primar. Lucian Micu le-a mulțumit celor prezenți pentru deschidere și sinceritate și le-a promis că îi va ajuta. Totodată, edilul a explicat că un cinematograf nu este rentabil, dar că o sală multifuncțională, care să fie și cinematograf, este în planul administrației publice locale.

Finalul discuției de o oră dintre tineri și primar a adus în atenție două acțiuni concrete care ar urma să se realizeze în curând: organizarea unei „bănci” (depozit) a lucrurilor utile, dar pe care unii nu le mai folosesc și care ar putea ajuta alți copii, și organizarea unui eveniment pe data de 20 martie, atunci când se sărbătorește Ziua Fericirii.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.