Fostul Polirom, o „ruină” de două milioane de euro

de | 31/01/2017 | Administrație, Local

Fosta fabrică de chimie, de lângă cimitirul Eternitatea, este acum o ruină. În urmă cu 30 de ani, locul era, însă, o sursă de venit pentru o importantă parte a romașcanilor. Dar Polirom a avut soarta a sute de fabrici românești, iar acum activele sunt în administrarea unui lichidator judiciar. De un deceniu se caută un investitor pentru cele peste zece hectare de teren și peste 70.000 de metri pătrati de construcții desfășurate. Primăria ar vrea să cumpere, dar spune că prețul este prea mare pentru bugetul local.

”Am avut o discuție cu lichidatorul judiciar al acestei platforme. Cred eu că, dacă va putea ajunge la sumă rezonabilă pentru noi, acea sumă, care să fie în jur de 1.200.000 – 1.300.000 de euro, am putea discuta. În prezent e undeva, cam la 2.000.000 de euro. Eu cred că acolo chiar se poate face o investiție de anvergură, o investiție în care să pui la dispoziția investitorilor toate utilitățile și tot ceea ce este necesar pentru a veni și a investi în zonă și, automat, sigur că putem vorbi și de locuri de muncă noi și, de ce nu, de locuri de muncă bine plătite, atâta timp cât există o concurență pe piața muncii”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Până acum, fosta fabrică de chimie a strâns datorii care ajung, doar față de bugetul local, la aproximativ 1.000.000 de euro. Primăria Roman s-a înscris la masa credală, dar nu este singura instituție ce are de recuperat bani de la această societate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.