Zile liniștite pe șosele

de | 06/02/2017 | Actualitate, Județean, Local

Vineri și sâmbătă, pe raza județului Neamț nu s-a produs nici un accident de circulație, în urma căruia să rezulte victime omenești. Este primul week-end din acest an când nu s-au produs accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. Polițiștii nemțeni recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus, atât pentru siguranţa lor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic. În același timp Poliția Română le mulțumește tuturor celor care respectă regulile de circulaţie, contribuind în acest mod la creşterea siguranţei rutiere.

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, în condiții de ceață, le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă. Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Neamț.

O parte dintre accidente au fost prevenite chiar de oamenii legii, când i-au dat jos de la volan pe șoferii băuți. S-a întâmplat și la Roman, duminică dimineață, când polițiștii rutieri au depistat un romașcan de 54 de ani care a conducea un autoturism pe strada Bogdan Dragoş, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat alcoolscopic și, în urma rezultatului a rămas fără permis și s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.