Stimați romașcani, vă deranjează aglomerația din oraș? Dați de știre Primăriei

de | 07/02/2017 | Administrație, Local

Aglomerația din oraș este responsabilitatea romașcanilor, nu a administrației locale. Asta a sugerat Lucian Micu, primarul municipiului Roman, la întrebarea legitimă a unui coleg de presă. ”Ați spus de traficul aglomerat. Înr-adevăr, municipiul s-a aglomerat din pricina traficului auto. Nu credeți că această comisie din primărie, care se ocupă de circulație ar trebui să se reunească și să analizeze anumite trasee? Populația solicită sensuri unice, solicită interzicerea parcării în anumite locuri. Pentru că au văzut că sunt autobuze foarte mari care circulă prin Roman (…) în unele locuri poate ar fi indicată o parcare, unele .”

Punctual putem să găsim soluții, însă trebuie să vină o solicitare concretă din partea cuiva la nivelul acestei comisii de circulație, acolo unde vin reprezentanți ai Poliției Rutiere și care au ultimul cuvânt în luarea unor astfel de decizii.”

Așadar, cineva trebuie să vină și să spună (sau să facă o solicitare scrisă) că în oraș abia se poate circula la anumite ore.

L-am întrebat pe primarul Lucian Micu despre persoana din Primărie să analizeze situația și să facă strategii și dacă nu ar fi mai corect să vină acea persoană, care are o viziune amplă, cu propuneri. ”Cred că ați înțeles greșit. Întrebarea colegului dumneavoastră era cum ar putea un cetățean să se implice sau dacă ar putea să participe, nu este obligatoriu să facă asta”, a replicat primarul. Nu este obligatoriu, dar nici administrația locală nu a dat dovadă de prea multă inițiativă în acest domeniu.

Prin urmare, stimați romașcani, dacă vreți ca în oraș să se circule decent sau aveți alte sugestii pentru îmbunătățirea traficului pietonal și rutier, scrieți pe adresa de email: primar@primariaroman.ro sau pe pagina de Facebook a instituției.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.