Viitori jandarmi în practică la Roman

de | 13/02/2017 | Actualitate, Local

Începând de luni, 13 februarie, timp de şase săptămâni, doi studenţi de la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” – arma Jandarmi vor desfăşura stagiul de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ.

Studentul Costin Constantin Stroia este în ultimul an de studiu şi îşi va aprofunda cunoştinţele în domeniul pazei şi protecţiei instituţionale, iar studentul Andrei Ignea este la primul stagiu de practică şi va lua contact cu structurile de ordine publică ale Jandarmeriei. Ambii studenţi au fost repartizaţi la subunitatea din Roman pentru a-şi pune în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs, urmând ca la terminarea stagiului să fie evaluaţi în funcţie de activitatea desfăşurată şi rezultatele obţinute. Elevii vor fi planificaţi în misiuni specifice unde vor fi sprijiniţi și îndrumați tot timpul de tutorele jandarm, ofițer cu experienţă în activitatea profesională.

„M-aş bucura ca după absolvirea studiilor Academiei de Poliţie să pot opta pentru un post de ofiţer la Jandarmeria Neamţ. În această unitate am efectuat toate stagiile de practică şi aici vreau să mă întorc”, a spus Costin Constantin Stroia.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.