Un deputat vrea locuri din Neamț pe lista UNESCO

de | 16/02/2017 | Administrație, Județean

Deputatul nemțean Iulian Bulai (USR) a început discuțiile cu mai mulți parteneri pentru ca mai multe locuri din județul Neamț să apară pe lista UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știinţă şi Cultură). Parlamentarul nemțean s-a întâlnit în acest sens și cu președintele Consiliului Județean Neamț.

Am vorbit despre o propunere dragă mie. În timpul campaniei electorale am vizitat  Parcul Vânători de lângă Tîrgu Neamț, Parcul de zimbri, m-am întâlnit cu domnul director Cătănoiu și împreună am discutat despre o posibiă inițiativă de a pune Parcul Vânători, împreună cu mănăstirile aferente, pe lista tentativă a UNESCO. Lista tentativă este o listă a cererilor în așteptare, de încadrare a unor situri culturale sau hibride pe lista UNESCO. Am discutat acest lucru cu președintele Arsene și i-am cerut să fim parteneri în acest lucru în speranța că împreună putem face ceva pentru județul nostru; eu, cu expertiza internațională și de cultură pe care o am, dânsul cu pârghiile pe care le are în ministere, pentru că sunt la putere. Asta înseamnă să fii parlamentar coerent, chiar dacă vii de la opoziție, să poți discuta cu autoritățile județene chiar dacă reprezintă partidul care este la putere. Nu comentez deloc nici persoana domnului Arsene, nici partidul PSD, eu m-am întâlnit cu președintele Consiliului Județean Neamț”, a declarat Iulian Bulai, deputat USR.

 

alegeri parlamentare Iulian Bulai 36

Includerea unor situri pe lista tentativă a UNESCO se poate face doar după activități pregătitoare, activități ce presupun colectarea informațiilor disponibile despre proprietate, studii tematice, studii despre potențialul de a demonstra valoare universală excepțională, inclusiv integritate și autenticitate, studiu comparativ inițial al proprietății în contextul său regional sau global mai larg, inclusiv analiză în contextul studiilor organismelor consultative.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.