Un deputat vrea locuri din Neamț pe lista UNESCO

26

Deputatul nemțean Iulian Bulai (USR) a început discuțiile cu mai mulți parteneri pentru ca mai multe locuri din județul Neamț să apară pe lista UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știinţă şi Cultură). Parlamentarul nemțean s-a întâlnit în acest sens și cu președintele Consiliului Județean Neamț.

Am vorbit despre o propunere dragă mie. În timpul campaniei electorale am vizitat  Parcul Vânători de lângă Tîrgu Neamț, Parcul de zimbri, m-am întâlnit cu domnul director Cătănoiu și împreună am discutat despre o posibiă inițiativă de a pune Parcul Vânători, împreună cu mănăstirile aferente, pe lista tentativă a UNESCO. Lista tentativă este o listă a cererilor în așteptare, de încadrare a unor situri culturale sau hibride pe lista UNESCO. Am discutat acest lucru cu președintele Arsene și i-am cerut să fim parteneri în acest lucru în speranța că împreună putem face ceva pentru județul nostru; eu, cu expertiza internațională și de cultură pe care o am, dânsul cu pârghiile pe care le are în ministere, pentru că sunt la putere. Asta înseamnă să fii parlamentar coerent, chiar dacă vii de la opoziție, să poți discuta cu autoritățile județene chiar dacă reprezintă partidul care este la putere. Nu comentez deloc nici persoana domnului Arsene, nici partidul PSD, eu m-am întâlnit cu președintele Consiliului Județean Neamț”, a declarat Iulian Bulai, deputat USR.

 

Includerea unor situri pe lista tentativă a UNESCO se poate face doar după activități pregătitoare, activități ce presupun colectarea informațiilor disponibile despre proprietate, studii tematice, studii despre potențialul de a demonstra valoare universală excepțională, inclusiv integritate și autenticitate, studiu comparativ inițial al proprietății în contextul său regional sau global mai larg, inclusiv analiză în contextul studiilor organismelor consultative.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult