Ce a făcut Prefectura timp de un an

de | 01/03/2017 | Administrație, Județean

Subprefectul judeţului Iulian Jugan a condus miercuri, 1 martie, şedinţa Colegiului prefectural care a avut pe agendă prezentarea sintezei Raportului de evaluare a rezultatelor activităţii desfăşurate de Instituţia Prefectului – judeţul Neamţ pe anul 2016, aprobarea Planului de acţiuni pentru realizarea obiectivelor din Programul de Guvernare la nivelul judeţului și aprobarea Calendarului de lucrări al Colegiului Prefectural pe anul 2017.

Subprefectul judeţului a prezentat o sinteză a Raportului de activitate al instituţiei prefectului, pornind de la obiective stabilite, acțiunile realizate, rezultatele obținute și resursele folosite, pe fiecare obiectiv în parte. Aş putea spune, în ansamblu, că s-au realizat obiectivele propuse pentru anul 2016, un an cu multe provocări care au fost depășite prin efortul colegilor din instituție dar și a multora dintre dumneavoastră, principalii noștri parteneri ”, a spus subprefetul judeţului.

Astfel, au fost remarcate câteva din principalele realizări ale Instituției prefectului, precum : obţinerea recertificării Sistemului Integrat de Management Calitate – Mediu – Sănătate şi Securitate Operaţională – în conformitate cu cerinţele standardelor ISO, derularea Programului pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), precum și organizarea celor două procese electorale, alegerile locale și generale – pe o legislație nouă, gestionarea bună a situaţiilor de urgenţă produse pe teritoriul judeţului şi alocarea unor sume pentru refacerea infrastructurii afectate, în urma promovării unor proiecte de hotărâre de Guvern – respectiv 11.031 mii lei prin HG 468/6 .07. 2016 și alți 688 mii lei prin HG 752/2016.

“Nici un bilanț nu ar fi corect dacă nu ne-am asuma și nerealizările. Activitatea de prevenire a unor situații precum şi valorificarea unor constatări din procesele verbale întocmite ca urmare a colaborării în cadrul unor comisii mixte constituite prin ordin al prefectului, sunt uneori insuficiente” a mai spus subprefectul Iulian Jugan.

La întâlnire au fost prezenţi, alături de membrii Colegiului prefectural, alti invitaţi: membrii Comisiei de Incluziune Socială, membrii Comisiei de Dialog Social precum şi reprezentanţi ai vârstnicilor.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.