Se fac înscrieri la prima ediție a Festivalului de teatru Gong

de | 12/03/2017 | Cultură, Local

Asociația Cultural-Artistică Gong, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Primăria Municipiului Roman, Colegiul Național “Roman – Vodă” și Asociația Mușatinii vor organiza, pe data e 1 aprilie, prima ediție a festivalului Interjudețean de Teatru Gong. Este un festival de teatru care se adresează copiilor din clasele primare și care se va desfășura pe două secțiuni: trupă de teatru și individual. Înscrierile pentru a participa la acest festival sunt deschise și la această competiție poate participa orice copil care are înclinații actoricești și orice trupă de teatru. Înscrierea se face la sediul Asociației Gong – care este în curtea bisericii ”Sf. Ieremia Valahul” –, la adresa de email festivalgong2017@gmail.com sau contactând partenerii organizatori.

La secțiunea individual, fiecare participant va interpreta, individual, o poezie sau un monolog din repertoriul național sau internațional, la alegere, cu o durată de maximum cinci minute. La secțiunea trupe de teatru, trupa înscrisă poate prezenta orice versiune a pieselor, fie adaptări moderne sau clasice; durata reprezentației unei trupe trebuie să fie cuprinsă între 15 și 30 minute, iar textele pot face parte din repertoriul național sau internațional, la alegere.

Festivalul își propune încurajarea exprimării artistice libere și a manifestării spiritului creativ. Cu ajutorul jocului facem pași mici către teatru. Jocurile de rol îi transpun pe copii în diverse situații, le dezvoltă inteligența, creativitatea și spontaneitatea. Festivalul se dorește a fi o minunată incursiune în lumea poveștilor, dezvăluirea unui inepuizabil izvor de bucurie și încântare, căci teatrul este singurul joc din lume, care ne permite să fim oricine dorim, oriunde și oricând!”, a afirmat Cătălina Bostan, președinte al Asociației Gong.

Din juriu vor face parte specialiști, iar o participare certă este cea a actriței Gabriela Ioniță. Criteriil de jurizare vor fi înțelegerea situației și a rolului, talentul actoricesc, stăpânirea limbajului scenic, dicția, fluiditatea și omogenitatea trupei, armonizarea interpretării, creativitatea şi inovaţia regizorală.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.