Decizie intermediară în cazul sporurilor pentru ambulanța TIM

de | 13/03/2017 | Local, Sănătate

Plata sporului pentru orele de muncă efectuate de cadrele medicale de la Spitalul Municipal de Urgență Roman pe ambulanța de terapie intensivă mobilă (TIM) reprezintă obiectul unui dosar care se află pe rolul instanței de contencios administrativ. După cum înRoman.ro a explicat aici (click pentru articol), Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a acceptat statele de plată timp de opt luni (în perioada iulie 2015 – martie 2016), însă, la trei zile de la momentul la care ambulanța TIM a fost trimisă la Piatra-Neamț, un control al DSP Neamț verifica modul în care s-au cheltuit banii pentru sporurile cadrelor medicale și pentru materiale consumabile. La doar cinci zile de la întreruperea activității de la Roman, DSP Neamț imputa Spitalului Roman 155.319 lei, sumă ce reprezintă contravaloarea sporurilor și a gărzilor pentru ambulanța TIM, a materialelor sanitare și a medicamentelor folosite pentru intervenții pe această autospecială în perioada de funcționare la Roman.

Imputarea acestei sume a fost contestată de conducerea Spitalului și s-a ajuns, astfel, la un litigiu în instanța de contancios-administrativ pentru anularea raporului. Din dosarul principal s-a disjuns un alt dosar, prin care Spitalul cerea ca dispozițiile raportului contestat în instanță să nu-și producă efectele până la momentul la care instanța va stabili dacă acest raport a fost realizat în conformitate cu prevederile legale sau nu. Însă, în dosarul disjuns, DSP Neamț a avut câștig de cauză. Prin urmare, Spitalul Roman trebuie să pună în aplicare dispozițiile raportului de control nr. 3335/2016 emis de DSP Neamț. Suma de 155.000 de lei va fi plătită de Spital în mai multe tranșe, mai exact, DSP Neamț va rambursa mai puțini bani spitalului pentru serviciile prestate. Acest lucru nu-i afectează pe cei care au lucrat pe ambulanța TIM.

Rămâne pe rolul instanței fondul problemei, iar judecătorii vor trebui să stabilească dacă raportul DSP Neamț va fi anulat sau dacă a fost întocmit în mod corect și oamenii vor trebui să dea banii înapoi, deși au muncit pentru fiecare leu în parte.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.