Elevii din cinci licee învață despre securitatea muncii

de | 15/03/2017 | Educație, Local

Patru licee din Roman și unul din zona Romanului au fost selectate pentru a fi parte a unei campanii naționale derulate de Inspectoratul de Muncă. Este vorba despre Colegiul Tehnic “Miron Costin” Roman, Colegiul Tehnic “Danubiana” Roman, Colegiul Tehnic “Petru Poni” Roman, Liceul Tehnologic “Vasile Sav” Roman și Liceul Tehnologic “Ion Ionescu de la Brad” Horia. În acest proiect sunt implicați atât profesorii, cât și elevii.

Proiectul presupune ca elevii din liceele amintite să învețe importanța măsurilor pentru sănătate și securitate în muncă. Primii instruiți au fost profesorii; la rândul lor, cadrele didactice prezintă informațiile elevilor, dar vor fi și inspectori de muncă care vor interacționa cu elevii.

Obiectivele urmărite sunt:  educarea tinerei generații încă de pe băncile școlii cu privire la importanța unui mediu de muncă sănătos și sigur și crearea unei culturi de prevenire a riscurilor profesionale în vederea intrării pe piața muncii”, se arată într-un comunicat al ITM Neamț.

Campania se termină în luna iunie, cu un sondaj în rândul elevilor, despre cum au perceput acest curs, ce cred că a fost bun și ce vor să se îmbunătățească. Campania este importantă pentru a forma o cultură în domeniul sănătății și  securității în muncă pentru viitorii angajatori sau angajați.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.