Cenaclu Clepsidra: episodul II

de | 17/03/2017 | Cultură, Local

Iubitorii de cultură s-au întâlnit joi seaă, în biblioteca Colegiului Național ”Roman-Vodă” (CNRV) pentru un nou episod din Cenaclul Clepsidra. Anul acesta se împlinesc zece ani de existență a Societății Culturale, iar deceniul de activitate al societății va fi marcat printr-un eveniment de amploare în fiecare lună. Este vorba de al doilea episod și au fost invitați prozatori, poeți și critici de artă precum Andrei Petruș din Bârlad, Victoria Fonari din Chișinău, Mihai Hanganu din Piatra-Neamț, Alexandru Mihăilă din Roman, Tudorel Radu din Piatra-Neamț, Gheorghe Simon din Tîrgu Neamț, Florin Țuțuianu din Bacău, Culiță Ioan Ușurelu din Odobești-Vrancea și Florin Mircea Zaharescu.

Suntem printre prieteni dar, mai ales, printre creatori de lumină, printre cei care se grănesc cu lumină și frumusețe, căci ei știu să o găsească oricum, în risipul unei lumi tot mai negre ș afectate de mucegaiul existențial și, la urma urmei, din nimic să-și creeze propia lume cu ferestre și porți luminate; poeți și prozatori muzicieni și artiști, pe de o parte, și iubitori de frumos, de miraculoasă consistență pe de altă parte. Pe toți, Clepsidra vă salută și vă îndeamnă să vă bucurați când aici, în sala Garabet Ibrăileanu a CNRV, are loc episodul II din seria nouă a cenaclului Clepsidra. Doresc să vă reamintesc că seria nouă a cenaclului a fost deschisă în 3 februarie, cu un episod desfășurat la Biblioteca Municipală Roman, care poartă numele poetului George Radu Melidon, de la nașterea căruia luni, 13 martie, s-au împlinit 147 de ani”, a afirmat, în deschiderea evenimentului, preotul Cornel Paiu, președintele Societății Culturale Clepsidra.

Cenaclul Clepsidra Cornel Paiu Roxana Iorga

preot Cornel Paiu, președintele Societății Culturale Clepsidra, și prof. Roxana Iorga, viceprimarul Municipiului Roman

La eveniment a fost prezent și pianistul Ștefan Buzdugan, unul dintre cei mai talentați elevi ai Școlii de Artă ”Sergiu Celibidache”, multipremiat la competițiile de profil și semifinalist al concursului de televiziune „Românii au talent”.

Evenimentul organizat de Societatea Culturală „Clepsidra” a fost realizat în colaborare cu: Primăria Municipiului Roman, Uniunea Scriitorilor din România, Uniunea Artiştilor Plastici din România, Societatea Scriitorilor din Neamţ, Biblioteca Municipală „George-Radu Melidon”, Comunitatea Elenă din Roman, Uniunea Armenilor din România – Sucursala Roman, Asociaţia Cultural-Artistică „Gong”, Academia Teologică „Petru Tocănel”, Cercul de lectură „Buchiniştii” şi Editura „PapiruS Media”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.