„Din istoria orașului Roman – 625 ani de la prima atestare documentară”

de | 29/03/2017 | Actualitate, Cultură, Local

„Din istoria orașului Roman – 625 ani de la prima atestare documentară” este denumirea simpozionului organizat de Muzeul de  Istorie Roman pentru a marca cele peste șase secole de atestare a municipiului. Prima atestare documentară a Romanului o regăsim în Uricul din 30 martie 1392 (hrisov de danie către Ionaş Viteazul, în care a fost scris „în cetatea noastră, a lui Roman voievod”), numele oraşului fiind preluat de la numele voievodului Roman I Muşat (1392-1394).

Evenimentul de joi, 30 martie, se va desfășura în Casa Nevruzzi și va începe la ora 15.30. Simpozionul se va desfășura în două săli, fiind prezentată și o expoziție virtuală cu imagini vechi și fotografii rare ale orașului din diferite momente ale existenței sale. Invitația la această manifestare este deschisă tuturor celor interesați de mediul cultural, de adevăruri istorice și de un dialog cu specialiști în domeniu.

De remarcat invitațiile realizate de reprezentanții Muzeului de Istorie Roman, care sunt în ton cu evenimentul și par a fi scrisori vechi.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.