Discuții aprinse în Consiliul Local

de | 30/03/2017 | Administrație, Local

Vânzarea unui teren a stârnit multe discuții în cadrul Consiliului Local Roman. Nu între consilieri, ci între cel care vrea să cumpere terenul și membrii legislativului local. Deși nu avea voie să ia cuvântul, fiindcă nu a fost invitat să vorbească, așa cum scrie în lege, Costică Rusu a fost lăsat să-și expună punctul de vedere. Bărbatul vrea să cumpere un teren de pe bulevardul Roman Mușat, nr.88, care aparține Primăriei Roman, la prețul de 35 de euro/mp, în timp ce evaluatorul Primăriei a calculat un preț de 78 euro/mp. Costică Rusu a intervenit chiar în momentul în care președintele de ședință voia să supună la vot proiectul în cauză.

Domnule președinte, dacă-mi permiteți. Este vorba despre terenul pe care am depus solicitare ca să-l cumpăr. Am aici documente de peste zece ani. Acest teren a fost scos la vânzare prin negociere directă, în aprilie 2010. Cineva a întors această hotărâre a Consiliului Local, a dat-o peste cap și nu s-a mai făcut direct. M-au băgat iar în tot felul de aprobări, tot felul de solicitări și așa mai departe. Documentul acesta, această notificare am primit-o de la Primăria Roman, am documente, am informare cu privire la toată situația și nu pot să trag concluzia decât că cineva este interesat în mod deosebit de acest spațiu pe care l-am amenajat, am adus toate utilitățile, l-am dotat cu ce-am putut, cu ce a trebuit să-l fac conform normelor legale”, a afirmat bărbatul.  Acesta a sugerat că un consilier local  ar putea fi interesat de acest teren și  a cerut ca votul să fie pentru suma de 35 de euro/metru pătrat.

Consilierul Constantin Holban a explicat cum trebuie să voteze consilierii. ”Domnule Rusu, noi ne cunoaștem de atâția ani. Ai venit cu evaluator care a adus la 30, la jumătate față de cât a adus evaluatorul autorizat al Primăriei. Dumneata știi că în caz de vine Curtea de Conturi și ar vedea asta, s-a mai întâmplat, ne impută nouă tuturor celor care am votat banii?”

A mai urmat o discuție despre cine stabilește valoarea terenului și de ce există o diferență atât de mare între cele două evaluari, dar, până la urmă, proiectul de hotărâre a fost votat așa cum s-a decis la nivelul Primăriei Roman, adică la valoarea de 78 euro/mp.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.