Cozmanciuc: „Neamțul este județul cu cel mai mic salariu mediu net din România în 2017”

de | 06/04/2017 | Economic, Județean, Politică

În timp ce PSD și partenerii lor de guvernare declară aproape zilnic, într-un mod manipulator,  că în țară curge numai lapte și miere, realitatea bazată pe statistici concrete arată că mulți români trăiesc într-un coșmar. Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc condamnă acest mod de a guverna o țară, având în vedere ultimele statistici publicate de Comisia Națională de Prognoză.

Ca deputat ales în Neamț, atât eu cât și colegii mei din Parlament, am atras atenția în ultimele luni asupra riscului crescut de sărăcie din zona Moldovei. Din păcate, nu am fost ascultați de cei care pot să ia decizii pentru a provoca schimbări în bine. Cele mai recente date publicate de Comisia Națională de Prognoză confirmă o realitate neagră: județul Neamț este zona administrativă cu cel mai mic salariu mediu net din România, în 2017. Salariu mediu net în județul Neamț este de 1.690 de lei, mai mic decât în restul județelor din zona Moldovei. Neamțul e în plină prăbușire economică, de aceea cred că e nevoie de măsuri imediate. Să se acționeze urgent”,  trage un semnal de alarmă președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

Președintele PNL Neamț transmite că e nevoie de mai multe investiții pentru a fi create noi locuri de muncă, pentru că statisticile arată că nu sunt suficiente doar cele asigurate de companiile existente în acest moment în județul Neamț.

Revin prin a sublinia necesitatea demarării proiectului autostrăzii Moldovei, care înseamnă o șansă foarte mare de dezvoltare. Poate ar trebui ca cei de la putere să se gândească și la posibilitatea deschiderii în zona Moldovei a unui terminal cargo pentru toată regiunea”, mai susține deputatul.

Potrivit prognozei în Bucureşti se câştigă, în medie, cu circa 1.100 de lei mai mult decât în regiunea Moldovei, și dacă nu se iau măsuri în 2020, diferenţa de salarii dintre cele două regiuni va ajunge la aproape 1.500 de lei. Potrivit Comisiei Naționale de prognoză datele cu privire la salariul mediu net în județele Moldovei sunt următoarele: Vaslui 1.830 lei, Bacău 1.973 lei, Botoșani 1.955 lei, Suceava 1.914 lei, Iași 2.246 lei, Vrancea 1.833 lei, Galați 1.979 lei.

*acest articol este un advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.