“Calea spre Înviere”

33

Elevi de la mai multe școli din oraș au participat la un proiect găzduit de Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”. Este un proiect dedicat sărbătorii Paștelui, care a reunit poezii, cântece și picturi sau alte manifestații artistice.

Anul trecut am fost parte într-un proiect, împreună cu mai multe școli din zona Romanului, cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și cu Inspectoratul Școlar. Ne-a plăcut acest proiect, intitulat Arborele Iubirii și am vrut să-l facem în cadrul școlii, să fie durabil deoarece aduce niște mesaje de prietenie, de dragoste, de respect pentru fiecare elev, pentru fiecare cadru didactic. De aceea, anul acesta am realizat proiectul Împreună spre Înviere, la nivelul unității noastre școlare, coordonat de profesorul Cristinel Căpraru și directorul adjunct Alexandru Lezeu, în parteneriat cu mai multe școli și cu Clubul Copiilor Roman”, a afirmat prof. Mihaela Rusu, director al Școlii ”Mihai Eminescu”.

Acest proiect, Calea spre Înviere, este un pui din Arborele Iubirii, un pui frumos, un pui sănătos, cu rod bogat. Chiar dacă părintele director a găsit un zarzăr, pe care l-a aranjat frumos, cu aceste ”flori: pasiune, dragoste, afecțiune, totuși, arborele arborele ar trebui să fie salcia, fiindcă salcia reprezintă simbolul creștinului bun și al faptelor bune”, a spus pr. Dragoș Munteanu, protopopul de Roman.

Sunt onorat să particip la această activitate. Clubul Copiilor este prezent, ca întotdeauna, la toate activitățile ce au loc în cadrul comunității. Prin munca copiilor și a cadrelor didactice de la instituția pe care o reprezint am putut prezenta aici o expoziții cu lucrări realizate de copii cu această simbolistică pascală”, a adăugat prof. Ilie Boloca, directorul Clubului Copiilor Roman.

În cadrul proiectului s-au creat 12 parteneriate, fiind realizate de elevi ai școlilor din oraș sau din cadrul Clubului Copiilor atât arborele cu mesaje în ton cu perioada de sărbătoare, cât icoane. Corul Spiridușii, din cadrul Școlii ”Calistrat Hogaș”, dar și corul Ludamus, al Seminarului Ortodox au fost vestitori care au cântat despre simbolistica sacră a sărbătorii Învierii.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.