Peste 100 de profesori au dat examen

de | 20/04/2017 | Educație, Județean

Colegiul Național „Calistrat Hogaș” a fost joi, 20 aprilie, centru de examen pentru examenul de definitivare în învățământ. Din cei 120 de candidați înscriși, 117 s-au prezentat la concurs.

În județul Neamț, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ sunt înscriși 120 de candidați. Toți au îndeplinit condițiile de participare la proba scrisă, pentru 29 de discipline. Prezența înregistrată la ora 9.00 a fost de 117 candidați, reprezentând un procent de 97,5 % din numărul total de candidați înscriși. O bilă albă pentru noi, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile, candidații au reușit să ajungă la centrul de examen, absențele înregistrate nefiind înregistrate nefiind cauzate de starea vremii”, a afirmat prof. Elena Laiu, inspector școlar general adjunct al ISJ Neamț. Din cei 117 candidați prezenți, 15 au renunțat la evaluarea lucrării din motive personale. Conform metodologiei, un candidat poate renunța, în prima oră de examen, și poate pleca fără a fi notat. Astfel, acestuia nu i se notează lucrarea și poate participa la ediția următoare a examenului național de definitivare.

Rezultatele vor fi afișate pe 25 aprilie, iar pe 25 și 26 aprilie se pot depune contestațiile, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe data de 30 aprilie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.