Percheziții în Neamț. Permise de conducere obținute ilegal

de | 21/04/2017 | Actualitate, Județean

Joi, 20 aprilie a.c., ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Neamț au efectuat 2 percheziții domiciliare și au pus în executare un număr de 9 mandate de aducere într-o cauză de corupție privind modalitățile de promovare a probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

În dosarul penal aflat în cercetare sunt vizate infracțiuni de cumpărare de influență, trafic de influență și complicitate la trafic de influență, fiind implicați mai mulți cetățeni din Târgu Neamț care ar fi încasat sume cuprinse între 700 și 1200 de euro pentru a facilita promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere. Cercetările efectuate până în prezent nu evidențiază implicarea unor cadre MAI.

Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate și ridicate bunuri utile cauzei (telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri), precum și sumele de 1.800 lei și 270 euro.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a emis ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore pentru suspecții C.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la cumpărare de influență (4 infracțiuni) și complicitate la trafic de influență (4 infracțiuni), și H.I., pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de trafic de influență. Cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă.

Pentru desfășurarea activităților DGA a colaborat cu Brigada de Operațiuni Speciale Bacău, Serviciul de Operațiuni Speciale Bacău, Serviciul de Operațiuni Speciale Neamț, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț și Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.