Se circulă din nou pe drumul Roman-Piatra Neamț

de | 21/04/2017 | Actualitate, Județean

După mai bine de șapte ore, a fost reluată circulația pe drumul național DN 15D, tronsonul care face legătura între municipiile Roman și Piatra Neamț. Drumul a fost închis din cauza vântului puternic, care a viscolit zăpada și, în intervalul de timp 7.00 – 14.00, doar riveranii au avut acces, drumul fiindu-le deschis de echipaje de deszăpezire.

De altfel, vineri, 21 aprilie, am scăpat și de codul galben de vreme rea, dar a rămas în vigoare o informare meteorologică pentru intervalul 21 aprilie, ora 09.00 – 22 aprilie, ora 09.00, prin care se prognozează brumă şi îngheţ la sol, vreme deosebit de rece.

Vineri au fost 24 localităţi nealimentate cu energie electrică (Oanţu, Hangu, Rugineşti, Potoci, Stejaru, Crăcăoani, Bălţăteşti, Grumăzeşti, Piatra Şoimului, Luminiş, Rediu, Oglinzi, Răuceşti, Gârcina, Vînători Neamţ, Taşca, Brateş, Cazaci, Ion Creangă, Valea Ursului, parţial localităţile Piatra Neamţ, Bicaz, Poiana Largului şi Tîrgu Neamţ), fiind 213 puncte de transformare nealimentate și un total de 11.235 de consumatori nealimentaţi.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman nu au avut timp de stat: o autospecială din cadrul punctului de lucru Poienari a fost solicitată pentru transportul unei gravide din localitatea Bozieni spre Spitalul Municipal Roman. Salvatorii au mai avut trei misiuni de degajare arbori căzuţi sub greutatea zăpezii în municipiul Roman. Un alt echipaj a mers cu șenilata în comuna Bârgăoani pentru scoaterea şi transportul a două persoane care necesitau dializă. Persoanele au fost preluate de echipajul din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi transportate la Spitalul Judeţean Neamţ. După această misiune, șenilata a fost trimisă, preventiv, la primăria din Valea Ursului, pentru că zona este cunoscută ca fiind una cu probleme.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.