Misiune a Delegației Comisiei Europene în Neamț

de | 25/04/2017 | Administrație, Județean

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Carsten Rasmussen – Șeful Unității pentru România a Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află într-o vizită de lucru în Regiunea Nord-Est, ziua de 26 aprilie 2017 fiind alocată județului Neamț.

Reprezentanții Comisiei își propun să ia pulsul Regiunii prin întâlniri cu reprezentanții administrației publice locale, ai mediului academic și ai sistemului antreprenorial, dar și prin vizitarea unor proiecte finațate din Instrumente Structurale în perioada 2007-2013. La Piatra Neamț va avea loc o întâlnire a reprezentanților Comisiei cu primarii celor șase municipii reședință de județ din Regiunea Nord-Est, discuția axându-se pe programul POR 2014-2020, cu participarea secretarului de stat MDRAPFE, Luminița Zezeanu și a șefului Autorității de Management pentru POR, Valentin Cornilă. Ulterior este programată o ședință a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord Est,cu participarea întregii delegații a Comisiei și o întâlnire cu board-ul ADR Nord Est.

“Nu mai suntem în ipostaza în care o vizită a Comisiei Europene ne dă emoții, ci, dimpotrivă, avem șansa să demonstrăm cât am evoluat, dar și să învățăm împreună cum putem face lucrurile mai bine. Suntem recunoscători reprezentanților Comisiei Europene, care ne-au facilitat și încurajat dialogul si care pot vedea în rezultatele muncii noastre o posibilă soluție pentru Politica de coeziune post 2020.” susține Vasile Asandei, Director general al ADR Nord-Est.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.