Discurs umoristic despre situația PNL (video)

de | 27/04/2017 | Național, Politică

Politica poate fi făcută cuzâmbetul pe buze. O arată un membru al PNL Suceava, care a făcut o radiografie comică a istoriei recente a partidului. Metaforele arată, însă, o realitate dură: partidul are nevoie de reformă.

Nu știu, soarta, ghinionul, neșansa ca după ce, la fiecare episod cu reușită, să dăm cu oiștea în gard, să terminăm și partidul și liderii, s-o ia unul într-o parte și unul în alta. Îndemn la un exercițiu de memorie și aduceți-vă aminte de prima izbândă, din ’96. Ne chemam CDR. Și noi făceam parte de-acolo; eram vioara a doua, dar eram. La sfârșitul episodului, mai marii noștri de-atunci, recte fostul președinte a spus că l-a învins sistemul și s-a dus acasă, poate-a făcut bine; iar celălalt, fostul prim-ministru, Victor Ciorbea, s-a făcut avocat al poporului, dar este în slujba diavolului, al socialiștilor”, spune Vasile Tofan, membru PNL Suveava.

Președintele PNL Roman susține că radiografia făcută de fostul primar al orașului Fălticeni nu este una greșită și că genul acesta de atitunde arată că PNL este pe drumul cel bun și că se reformează.

S-a simțit în oful fostului primar de Fălticeni, Vasile Tofan, pe care îl cunosc, de altfel, foarte bine, s-a simțit, dacă vreți, o anumită cantitate de nemulțumire, nu atât față de camarazi, față de el, cât de situația generală a Partidului Național Liberal pentru că, până la urmă, sunt normale astfel de situații în partidele care caută să se reformeze, să se reașeze. Iar PNL este, într-adevăr, într-o etapă a reașezării, a rebrenduirii din punct de vedere uman. Pentru că un brand mai mare decât Partidul Național Liberal nu are niciun alt partid din România. Dar din punct de vedere al populării partidului, lucrurile se mișcă. Eu știind mult mai multe lucruri, datorită faptului că mă întâlnesc cu colegi implicați în alegerile interne din PNL și aproape nu este județ în care să nu existe anumite conflicte: unele mocnite, altele la vedere, datorită faptului că există competiție. Și unde este competiție apar și unele atitudini opozante”, a declarat deputatul Laurențiu Leoreanu, președintele PNL Roman.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.