„Am ales România. Povestea mea”, lansată și la Roman

de | 07/05/2017 | Actualitate, Local

Cartea ”Am ales România. Povestea mea”, scrisă de Clotilde Armand, a fost lansată și la Roman. Evenimentul a avut loc la galeria de artă RomanArt, vineri după-amiază, în prezența mai multor romașcani simpatizanți ai autoarei, dar și în prezența unor colegi de partid ai lui Clotilde Armand.

Clotilde Armand lansare carte 6327

Eu spun aici care este povestea mea cu România și de ce sunt aici. E foarte important, pentru a te cunoaște pe tine însuți, să afli cum se uită ceilalți la tine. Românii sunt foarte critici față de țara lor și nu-și dau seama de lucrurile care sunt și bune aici. Eu am o altă privire, privirea persoanei care vine din afară și, deodată, a devenit cineva pentru care România contează. Sunt căsătorită de mai mult de 20 de ani cu un român și am ezitat; am venit prima dată în urmă cu 18 ani, am plecat în Germania, apoi în franța, ne-am întors în România, apoi iarăși am aplecat și, data trecută când ne-am întors, am ales România pe bune. Am luat cetățenia, copiii noștri învață în sistemul de învățământ de stat. Acum îmi doresc un singur lucru: copiii mei să nu plece”, a declarat autoarea.

Clotilde Armand a adăugat că România are multe părți frumoase, pe care românii nu le cunosc sau nu le conștientizează: este țara aflată pe primul loc la capitolul ușurința cu care îți faci prieteni, este o țară sigură, în care o problemă în trafic nu te duce cu gândul la un atentat, românii iubesc viața.

Clotilde Armand lansare carte 6319

Cartea a fost bestseller la Târgul de carte Gaudeamus de anul trecut. Clotilde este genul de om care-ți confirm proverbul că nimeni nu e profet în țara lui. În România, Clotilde este un lider de opinie, este un om care dă tonul, care face diferența și care a arătat că implicarea poate surveni din partea oricui și poate da rezultate. Cartea prezint pe două planuri viața lui Clotilde, un cetățean european care reușeșete să găsească balanța între dezideratul unei Europe federale, dar păstrând valorile neamului, fie francez, fie român; valorile familiei, credința, ideea de Dumnezeu ca parte a societății, nu ca dușman al contemporaneității”, a declarat deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.