Târgul Meșterilor Populari, într-un nou loc

de | 11/05/2017 | Cultură, Local

A XIII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari se va desfășura, anul acesta, într-un spațiu diferit față de edițiile anterioare. Romașcanii care vor dori să cumpere produse autentice trebuie să știe că el vor găsi, în perioada 18 – 21 mai, în curtea Muzeului de Istorie Roman.

Program de vizitare Târgul Meșterilor Populari:

  • joi 18 mai:  orele 13.00  – 21.00,
  • vineri 19 mai: orele 09.00  – 21.00,
  • sâmbătă 20 mai: orele 09.00  – 24.00  (program special pentru Noaptea Muzeelor),
  • duminică 21 mai: orele 09.00 – 17.00.

Domeniile reprezentate în această ediție a târgului sunt: prelucrarea lemnului, a metalelor, a pieilor, olăritul, industria casnică, portul popular, podoabele, confecționarea măștilor și jucăriilor, pictarea ouălor, icoanele, dulciurile trediționale, ș.a. Au fost invitați să participe la Târgul de la Muzeul de Istorie Roman peste 20 de meșteri din țară. Activitatea urmărește încurajarea și menținerea interesului pentru meșteșugurile populare autentice, cunoașterea unor meșteșuguri rare sau aproape dispărute din practica actuală, promovarea meșterilor din zona Romanului și a județului Neamț și integrarea lor înt-un circuit național al manifestărilor de profil, dar mai ales educarea publicului în spiritul tradiției românești și a bunului gust. Pentru a întări latura cultural – educativă a manifestării se va organiza, cu o parte din meșterii prezenți la târg, o serie de ateliere creative (prelucrare lemn, decorare ceramică, împletituri, podoabe) sub supravegherea muzeografului coordonator, la care sunt invitați să participe elevi din ciclul gimnazial și liceal”, a precizat muzeograful Iulia Butnariu.

Accesul publicului la standurile meșterilor este gratuit, la fel înscrierea și participarea elevilor la atelierele creative. Toți meșterii populari vor primi, din partea organizatorilor, diplome de participare, iar cel mai bun stand va fi recompensat cu o diplomă de excelență.

[webdirectory-map num=”1″ post__in=”22879″ start_zoom=”15″]

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.