Donație de peste 100.000 lei către Primăria Roman

de | 14/05/2017 | Administrație, Economic, Local

Un agent economic privat vrea să doneze 136.260 lei către municipiul Roman. Este vorba despre un contract de sponsorizare, încheiat între SC Dedeman SRL și municipiul Roman, pentru realizarea statuii domnitorului Alexandru cel Bun.

Sensul giratoriu din partea de nord a orașului trebuie să fie gata, conform contractului, până la mijlocul lunii iunie. Data finalizării depinde însă, în mare parte, de condițiile meteorologice. Pentru ca lucrările să se desfășoare mai repede, reprezenții firmei Occidental Construct au cerut închiderea Arterei Roman-Est de pe 12 până pe 15 mai inclusiv. Astfel, porțiunea din Artera Roman-Est, cuprinsă între intersecția cu drumul spre Sagna și strada Plopilor, va rămâne închisă și luni, 15 mai, până la ora 24.00.

Domnitorul Alexandru cel Bun a fost fiul domnitorului Roman I Mușat. El este cel care a ridicat la rang de catedrală episcopală biserica ”Sfânta Vineri”. În actuala catedrală arhiepiscopală a fost înmormânată mama lui Alexandru cel Bun, cneaghina Anastasia. Alexandru cel Bun a fost înmormânat la mănăstirea Bistrița.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.