Polițiștii romașcani au oprit vitezomanii de pe E85

de | 14/05/2017 | Actualitate, Local

Sfârșitul de săptămână a fost unul cu ghinion pentru unii conducători auto care nu au respectat regulile de circulație. Din dispoziția inspectorului general al Poliției Române au fost intensificate, pentru perioada 12 – 14 mai, acţiunile menite să menţină un climat de siguranță publică, să combată faptele ilegale şi să salveze vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie. La nivelul județului Neamt, în zilele de 12 și 13 mai au fost
organizate acțiuni cu efective mărite, fiind efectuate controale în trafic sau în localurile cu aflux de persoane. Bilanţul acestor acțiuni: 16 infracţiuni constatate şi 343 de sancţiuni contravenţionale aplicate.

Sâmbătă după-amiază, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au acționat pe E85, la ieșirea din Roman spre Iași. În aproximativ jumătate de oră au fost opriți trei șoferi, fiecare pentru că a apăsat prea tare pedala de accelerație: un șofer care conducea un Duster și a fost surprins de radar cu 113 km/h în localitate, un conducător auto din Brașov, care conducea mult prea tare o dubiță și șoferul ucrainean al unui TIR, care a fost surprins că a depășit pe linie continuă pentru ca apoi să ruleze cu 86 km/h în localitate.

politie radar sofer 7005

În conformitate cu dispozițiile eșaloanelor superioase am acționat pentru combaterea principalelor cauze care generează accidente rutiere cu victime, în primul rând, pentru combaterea excesului de viteză. Ați asistat la o acțiune ce s-a desfășurat pe DN 2, cu efective mărite, sunt și colegii de la Compertimentul Economic. Urmărim să temperăm viteza conducătorilor auto, mai ales în condițiile în care vremea este nefavorabilă, sunt condiții de ploaie tornețială. Chiar și așa, am surprins un autoturism cu peste 100 km/h în localitatea Traian, ceea ce, în opinia noastră este cel puțin inconștiență curată. Îi rugăm pe șoferi să tempereze viteza, să fie atenți la trecerile pentru pietoni și, în niciun caz să nu se urce la volan sub influența băuturilor alcoolice”, a precizat comisarul-șef Valentin Băetanu, șeful Biroului Rutier Roman.

Printre echipajele prezente la filtrul de la ieșirea din Roman a fost și un echipaj mixt, câinele polițist Odek fiind pus la treabă, acolo unde oamenii legii au considerat că ar putea fi transportate mărfuri ilicite.

caine politist Odek 6964

Au fost fectuate 11 controale şi acțiuni în zona discotecilor și barurilor, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale și au fost efectuate și filtre în trafic pentru verificări pe linia transportului de material lemnos. Au fost constatate șapte infracţiuni, din care două la Codul Silvic și au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, dintre care 65 la Legea privind încălcarea normelor de conviețuire socială. La regimul rutier au fost constatate șapte infracțiuni, patru fiind pentru coducerea sub influența alcoolului. Totodată, în cadrul acțiunilor organizate la nivelul Poliției mun. Piatra Neamț și Roman au fost reținute 13 permise de conducere pentru neacordarea de prioritate pietonilor care au acest drept, iar 4 permise au fost reținute pe zona Romanului, 3 pentru viteză excesivă (cea mai mare viteză înregistrată fiind de 118km/h, în localitate și în condiții de ploaie) și 1 permis pentru depășire neregulamentară. În total, în cele două zile polițiștii rutieri au reținut 31 de permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare au fost retrase pentru abaterile constatate. Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au acționat pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor de natură economico-financiară, iar în urma controalelor efectuate au aplicat șase sancțiuni contravenționale, împotriva unor activități comerciale ilicite, fiind confiscate bunuri în valoare de 175 de lei. Pe linia arme, explozivi și substanțe periculoase, poliţiştii au constatat o infracţiune pe linia deținerii de arme și muniție, iar una privind regimul substanțelor periculoase, fiind ridicată o armă, în vederea confiscării.

Descinderile coordonate de ofițerii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț în localurile sau discotecile de pe raza județului Neamț, au fost realizate cu ajutorul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale și a jandarmilor din cadrul Grupării Mobile Bacău și IJJ Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.