Prefectul le cere primarilor măsuri de prevenire a inundațiilor

de | 18/05/2017 | Administrație, Județean

Prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, a prezidat, joi, o ședință cu primarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale din județ, în care a fost prezentată o informare despre înregistrarea gratuită a proprietăților în cartea funciară. Cu această ocazie, prefectul de Neamț a solicitat primarilor să aibă în atenție și problema prevenirii inundațiilor, prin curățarea rigolelor și șanțurilor, a podurilor și podețelor din localități.

”Stimați colegi, înainte de toate vreau să vă salut și să vă transmit cu toată prietenia că ușa mea, ca prefect, va fi mereu deschisă pentru dumneavoastră, ori de câte ori veți avea nevoie. Am fost primar, știu problemele cu care se confruntă administrația publică, și de aceea veți avea în mine de fiecare dată un partener serios și implicat pentru a rezolva, atât cât ne permite legea, toate situațiile. Acum, înainte de a intra în tema întâlnirii noastre vreau să vă rog să dispuneți în localitățile pe care le conduceți efectuarea rapidă a curățirii zonei podurilor și podețelor, a rigolelor și șanțurilor, având în vedere că este o perioadă în care vom avea fenomene meteo periculoase, cantități mari de precipitații într-un interval de timp foarte scurt. Știți foarte bine cu ce ne-am confruntat și sâmbăta trecută atunci când inundațiile au afectat 23 de localități. Sunt unele situații care pot fi evitate și de aceea vă puteți folosi de beneficiarii ajutorului minim garantat pentru a efectua lucrările de curățire a zonei podețelor sau a șanțurilor. Dumneavoastră știți mai bine zonele sensibile din localitățile pe care le conduceți. Vă spun aceste lucruri pentru că la sfârșitul acestei săptămâni sunt prognozate din nou ploi torențiale iar meteorologii anunță o vară cu astfel de fenomene meteo. Vă rog ca acolo unde apar situații periculoase să le raportați imediat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț pentru a putea să le gestionăm rapid, și de asemenea să instituiți permanența la sediul primăriilor atunci când este necesar, astfel încât să putem comunica. Totodată, activați imediat Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență dacă este nevoie pentru că intervenția rapidă în zonele cu risc poate salva vieți omenești și bunuri. Vă mulțumesc și să dea Dumnezeu să nu ne confruntăm cu astfel de probleme”, a declarat, în cadrul întâlnirii, prefectul Vasile Panaite.

În cadrul aceleiași ședințe a fost prezentată ”Operaționalizarea sistemelor informatice referitoare la Registrul Electronic Național al Nomenclaturii Stradale și la Registrul Agricol Național din județul Neamț”. La întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Direcției de Statistică, secretarul județului, Daniela Soroceanu și președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.