Pentru elevi și studenți: program de istoria Holocaustului, finanțat de Ambasada SUA

de | 23/05/2017 | Cultură, Educație, Național

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education și cu sprijinul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” invită liceenii și studenții cu cetățenie română, cu vârsta între 18 și 25 de ani să participe în programul Elie Wiesel Study Tour.

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour este finanțat de către Ambasada Statelor Unite în România și își propune să ofere liceenilor și studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului, ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute. Programul oferă 25 de burse complete ce acoperă costurile participării în program, în perioada 21-27 iulie. Pe parcursul programului, participanții vor vizita Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, Casa memorială Elie Wiesel, Muzeul Auschwitz Birkenau II și Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia, Polonia. Pe toată durata vizitei de studiu, participanții vor fi însoțiți de un profesor de specialitate ce le va oferi toate informațiile cu privire la locurile vizitate, care va crea cu aceștia dezbateri tematice și îi va provoca să gândească critic. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 25 de participanți trebuie să organizeze o activitate de diseminare în liceul, facultatea sau comunitatea din care provine.

Criterii de eligibilitate:

Programul este deschis liceenilor și studenților care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • au cetățenie română;
  • au minim 18 ani și maxim 25 de ani împliniți în momentul începerii programului (21 iulie 2017);
  • sunt actualmente elevi de liceu sau studenți, în mediul rural sau urban, la orice profil de studiu;
  • au cel puțin cunoștințe medii de limba engleză;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință locală etc).

Organizatorii vor selecta un număr de 25 de participanți, în urma evaluării aplicației și a unui interviu în limba engleză. Tinerii interesați se pot înscrie online până pe 11 Iunie 2017 la https://americancouncils.ro/programe/elie-wiesel-study-tour/apply-here/

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul  www.americancouncils.ro .

Elie Wiesel poster

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.