Construcţia de locuinţe: locuinţe pentru tineri, pentru specialiştii din sănătate şi educaţie şi locuinţe de serviciu

de | 08/06/2017 | Local, Politică

Primăria va construi cel puțin 120 de apartamente, în parteneriat cu ANL (Agenția Națională a Locuinței), destinate familiilor tinere, care întrunesc condițiile legale, specialiștilor din învățământ și educație și cu destinația de locuințe de serviciu.

Prin alocarea a câte 20 de apartamente personalului sanitar, dar și tinerilor profesori, municipalitatea demonstrează că pune un accent deosebit pe educație și sănătate, motoarele dezvoltării unei comunități. În condițiile încare cel puțin în domeniul medical există un deficit de personal, prin migrarea medicilor și asistenților, administrația locală caută soluții pentru atragerea medicilor și pentru creșterea calității actului medical în Roman.

„Este important ca romașcanii să nu mai plece la Iași sau în alte centre universitare pentru analize și diagnostice. Vom putea realiza acest lucru aici, acasă, fără corvoada transportului și, desigur, a cheltuielilor suplimentare. Vom achiziționa aparatură performantă de investigații la Spitalul Municipal, dar avem nevoie și de personal medical. Sper ca locuințele de serviciu pe care le vom construi și le vom pune la dispoziția specialiștilor din sănătate să-i atragă pe aceștia în orașul nostru”

primar Lucian Micu

În ceea ce privește locuințele pentru tineri, municipalitatea așteaptă deja alocarea de fonduri pentru construirea a două blocuri ANL în cartierul Vasile Lupu, terenul fiind dat deja în custodia Agenției Naționale pentru Locuințe. Pentru cele două blocuri destinate medicilor și profesorilor, documentația a fost deja transmisă către ANL pentru alocarea de fonduri. Mai mult, există deja avizul și studiile pentru construirea a încă două blocuri care să aibă ca destinație utilizarea lor ca și „locuințe de serviciu”

Terenuri de la Primărie pentru cei care doresc să-și construiască locuințe

Pentru cei care doresc să-și construiască o casă, în baza Legii 15/2003, Primăria pune la dispoziție peste 40 de loturi de teren cu o suprafață medie de circa 350 de metri pătrați. Terenurile sunt situate pe străzile: Tudor Vladimirescu, Vasile Gheorghe Morțun, Meșteșugarilor, Mierlei, Crinilor, Cireșilor și Islazului. Suprafața totală pusă la dispoziția tinerelor familii este de peste 14.000 de metri pătrați. Pentru strada Mierlei, Primăria Roman a asigurat utilităţile la loturile de teren, inclusiv extinderea iluminatului public.

acest articol este un advertorial
executat de Centrul Media Nord Est la comanda Partidului Național Liberal filiala Neamț

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.