Deputatul Leoreanu (PNL): „Îmi cer sincer scuze” (comunicat de presă)

de | 13/06/2017 | Local, Politică

Comunicat de presă al deputatului Laurențiu Leoreanu cu privire la incidentul în care Petrică Căpraru îl jignește pe jurnalistul Cristian Galan.

În momente de bucurie sau de tristeţe putem face erori, dar care nu ne definesc esenţa noastră!

Consider a fi cel puţin regretabilă afirmaţia domnului Căpraru legată de unul dintre jurnaliştii romaşcani, pe care dumnealui l-a considerat a fi părtinitor, dar, totodată trebuie luate în calcul şi condiţiile psihologice, tensiunea construită în campanie şi decărcarea de moment, într-un spaţiu privat şi nu într-o instituţie publică. Cu toţii avem astfel de momente, dacă suntem sinceri cu noi, la nervi, sub tensiune. Asta nu face cu nimic mai puţin regretabilă afirmaţia, doar că ar fi bine să o înţelegem în context atunci când o judecăm.

Sensul acestei afirmaţii a fost acela că, de prea multe ori mi se reproşează de către colegii de partid că sunt prea indulgent şi împăciuitor cu persoanele care, în timpul campaniilor electorale şi nu numai, sunt agresive în atitudine faţă de mine sau alţi reprezentanţi ai partidului şi că mereu, deşi trădat de oameni făţarnici, le întind mâna, doar pentru a fi iar trădat. Dar, recunosc, sunt un om al oamenilor şi încă mai am încredere în cinstea celor din jur, ceea ce nu e mereu corect, dar aşa sunt eu, iar voi mă cunoaşteţi prea bine.
Contextual, chiar nu consider ca domnul Cristian Galan se încadrează în această categorie, ba din contra il consider a fi foarte echilibrat în activitatea sa, afirmaţia mea fiind una foarte generală şi cu referire strict la făţărnicia unor concetăţeni, oportunişti şi nu la domnul Cristian Galan. Dacă el a înţeles altceva, îmi cer sincer scuze, lui, nu şi celor care sunt făţarnici şi oportunişti!

Mai departe, dincolo de această situaţie, cum spuneam – regretabilă, am observat că acest eveniment a luat o turnură total greşită şi exagerată, construită parcă voit de unii, neinformat sau repezit de alţii. Un nefericit eveniment, în care a fost implicat unul dintre cameramanii televiziunii RomanTV, a fost interpretat cancanistic sub forma unei poveşti cu iz mafiot. Desigur, lucrurile s-au aşezat destul de repede pe linia corectă a evenimentelor, dar e păcat că unii oameni se apucă să tragă concluzii prea repede, înainte de a avea toate datele problemei. Înţeleg nevoia de senzaţional din viaţa noastră, dar haideţi să nu dăm unui conflict cu iz de golăneală conotaţii care nu există, tocmai pentru a nu creea stări de tensiune suplimentare care pot degenera.

SOLICIT PUBLIC organelor abilitate să facă tot posibilul, în primul rând ca astfel de evenimente cu agresiune să fie evitate şi să ne bucurăm de un oraş cât mai sigur, în interesul tuturor cetăţenilor, dar totodată să ancheteze cu celeritate astfel de situaţii şi cei vinovaţi să fie pedepsiţi cât mai aspru în limitele legii, tocmai pentru a evita pe viitor astfel de evenimente nefericite.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.