Subvenții pentru firmele care angajează elevi și studenți

de | 13/06/2017 | Economic, Județean

Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ subvenţionează angajatorii care pe perioada vacanţei angajează elevi sau studenţi, conform Legii 72/2007. Subvenţia reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţa, pentru fiecare elev sau student şi se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat. Valoarea indicatorului social de referinţă al asigurarilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă este de 500 lei. Perioada de acordare este de maxim 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic.

Pentru a primi acest stimulent financiar angajatorul încheie o convenţie cu Agenţia, in termen de 30 de zile de la data angajării elevilor sau studenţilor, la care trebuie sa anexeze următoarele documente:

  • Adeverinţa eliberată de instituţia de invaţamant prin care se atestă că persoana are statut de elev sau de student şi urmează cursurile într-o instituţie de invatământ de stat sau particular, infiinţată potrivit legii, cuprinzând şi precizarea expresă a perioadei de vacanţă;
  • Copia actului de identitate al elevului sau studentului;
  • Copia contractului individual de muncă pe durata determinată (cu normă intreagă, in interiorul perioadei de vacanţă).

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.