Vine vacanța, suprevegheați-vă copiii!

de | 15/06/2017 | Județean, Util

Având în vedere că vacanţa de vară se apropie, iar copiii pot fi liberi mai mult timp și fără supravegherea unui adult, polițiștii ne recomandă să discutăm cu cei mici și să le aducem în atenție regulile de circulație, pentru a-i feri de evenimente neplăcute…

Având în vedere următoarea perioadă, respectiv cea a vacanței de vară, vă recomandăm următoarele reguli de circulație pentru a vă feri copiii de implicarea lor în evenimete neplăcute: învățați-vă copilul sa nu se joace pe carosabil! Strada nu este loc de joacă. Nu lăsați copiii să circule cu patine cu rotile sau cu bicicleta, în zonele de trafic auto intens. Traversările se fac numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colţ de stradă. Nu se traversează prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite. Trebuie să îi educați să aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă, luând în calcul că, atunci când se traversează o stradă cu mai multe benzi pe sens, trebuie sa fim mai prudenţi.”

subinspector Elena Bulgărea, purtător de cuvânt IPJ Neamț

Nu uitaţi: copiii imită comportamentul rutier al adulţilor; când traversaţi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asiguraţi și să îi asigurați pe cei mici. Conducătorii de vehicule sunt sfătuiți să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate; în zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii; la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport; la apropierea de unul sau mai mulţi pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.