PSD Roman reacționează cu întârziere

de | 18/06/2017 | Local, Politică

La o săptămînă de la incidentul prin care un coleg de presă a fost jignit de un membru de vază al PNL Roman, organizația PSD s-a gândit că trebuie să emită un comunicat de presă pe această chestiune. Dacă de data aceasta reacția social-democraților romașcani a venit extrem de târziu, atunci când, în luna aprilie, un cameraman a fost înjurat ca la ușa cortului de un constructor, PSD Roman nu a avutnicio reație oficială.

Organizaţia Roman a Partidului Social Democrat condamnă modul în care au ales să se exprime unii membri ai PNL Roman despre jurnaliştii romaşcani. Considerăm că formulări de tipul: “trebuie executat”, “este un porc şi un măgar”, nu au ce căuta în vocabularul unor politicieni care mai au şi pretenţia de a fi votaţi şi respectaţi de cetăţeni. Deputatul Laurenţiu Leoreanu dă din cap aprobator la cele spuse de fostul consilier local PNL, Petrică Căpraru, ba chiar întăreşte cele spuse de el : “Nu! N-o mai dăm la pace cu nimeni de azi. Gata!”.
De ce au fost deranjaţi cei doi domni? Doar pentru simplul motiv că jurnalistul şi-a făcut treaba corect şi a moderat câteva emisiuni de promovare electorală, sau că în una dintre acestea candidatul PSD a punctat deranjul cauzat romaşcanilor din zona Favorit de muzica dată prea tare noaptea, la un cort de evenimente amplasat în Ştrandul din Roman, care îi aparţine chiar domnului Petrică Căpraru? Sperăm doar ca incidentul nefericit în care a fost implicat, la scurt timp după, un cameraman de la acelaşi post de televiziune, Roman Tv, să nu aibă nici o legătură cu promisiunile de răzbunare ale celor doi domni liberali.
În ce oraş trăim dacă un cetăţean care îşi plimbă câinele prin parc este snopit în bătaie şi ajunge la spital? Nimeni nu ştie nimic, nimeni nu vede? Am aşteptat cu interes concluziile anchetei demarate de Poliţie, cea care trebuie să facă lumină în acest caz, încă aşteptăm un răspuns, acesta este şi motivul pentru care dăm acum acest comunicat de presă. Nu suntem de acord cu această condiţionare a presei din Roman, care a încercat mereu să facă doar politica cetăţeanului şi credem că reuşeşte cu succes. Presa trebuie să fie LIBERĂ! Suntem alături de cei doi colegi din presă care au fost târâţi fără voie în acest scandal. Poate că ar fi momentul ca domnul Petrică Căpraru să îşi ceară scuze public pentru tot, să nu se mai ascundă după deputatul Laurenţiu Leoreanu!”
Biroul de presă PSD Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.