Elevii au ”ascultat”… ”Ploaia” la Evaluarea Națională

21

Prima zi de foc pentru absolvenții clasei a VIII-a a fost luni, 19 iunie. Examenul de Evaluare Națională a început prin proba la limba și literatura română, peste 4.000 de elevi din județul Neamț fiind prezenți săli pentru această primă probă.

Elevii au fost prezenți dis-de-dimineață în sălile de curs, nu mai târziu de 8.15, fără nicio sursă de inspirație, telefoane mobile, genți, sacoșe sau alte material care le-ar putea fi de folos în rezolvarea cerințelor. Sălile de examene au fost supravegheate audio-video astfel încât niciun candidat să nu poată frauda examenul, iar supraveghetorii să nu îi poată ajuta. Subiectele au fost de nivel mediu, elevii având de rezolvat cerințe de vocabular, identificarea unor sinonime, explicarea unui semn de ortografie și să argumenteze că poezi ”Ploaia”, de Magda Isanos, este o operă lirică. La cel de-al doilea subiect, pe lângă noțiunile de gramatică, elevii au avut de alcătuit o compunere narativă în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei întreceri sportive.

Miercuri, 21 iunie, se va desfășura proba la matematică, iar minoritățile naționale vor susține proba la limba și literature maternă, joi, 26 iunie. Rezultatele se vor afișa lunea viitoare, pe 26 iunie, urmând ca cei nemulțumiți de note să depună comntestații care vor fi rezolvate până la sfârșitul acestei luni.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult