Elevii au ”ascultat”… ”Ploaia” la Evaluarea Națională

de | 19/06/2017 | Educație, Județean

Prima zi de foc pentru absolvenții clasei a VIII-a a fost luni, 19 iunie. Examenul de Evaluare Națională a început prin proba la limba și literatura română, peste 4.000 de elevi din județul Neamț fiind prezenți săli pentru această primă probă.

Elevii au fost prezenți dis-de-dimineață în sălile de curs, nu mai târziu de 8.15, fără nicio sursă de inspirație, telefoane mobile, genți, sacoșe sau alte material care le-ar putea fi de folos în rezolvarea cerințelor. Sălile de examene au fost supravegheate audio-video astfel încât niciun candidat să nu poată frauda examenul, iar supraveghetorii să nu îi poată ajuta. Subiectele au fost de nivel mediu, elevii având de rezolvat cerințe de vocabular, identificarea unor sinonime, explicarea unui semn de ortografie și să argumenteze că poezi ”Ploaia”, de Magda Isanos, este o operă lirică. La cel de-al doilea subiect, pe lângă noțiunile de gramatică, elevii au avut de alcătuit o compunere narativă în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei întreceri sportive.

Miercuri, 21 iunie, se va desfășura proba la matematică, iar minoritățile naționale vor susține proba la limba și literature maternă, joi, 26 iunie. Rezultatele se vor afișa lunea viitoare, pe 26 iunie, urmând ca cei nemulțumiți de note să depună comntestații care vor fi rezolvate până la sfârșitul acestei luni.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.