Inundații în județ

de | 21/06/2017 | Actualitate, Județean

În timp ce la Roman ploaia nu a mai ajuns, în alte zone ale județului a făcut prăpăd. Precipitaţiile care au căzut în după-amiaza zilei de miercuri, 21 iunie, pe teritoriul judeţului Neamţ, însoţite de rafale puternice de vânt, au creat mai multe probleme: 10 curţi au fost inundate din cauza torenţilor formaţi. S-a întâmplat în localitățile Dumbrva Roșie, Ciritei, Borleşti şi Girov. Au căzut mai mulți copaci, iar subsolurile Căminului pentru Persoane Vârstnice „Pietricica” Piatra-Neamţ şi magazinului „Profi” Piatra-Neamţ. De asemenea, a fost inundat drumul naţional Piatra-Neamţ – Roman în zona Cibernet Autocenter şi drumul judeţean 157 Izvoare la intersecţia spre Mărgineni.

inundatie 2

Problema a fost cantitatea mare de precipitaţii 

care a căzut într-un timp foarte scurt. S-au înregistrat 35 de litri pe metru pătrat în circa 15 minute şi s-au înregistrat la Ciritei ieşirea din albie a pârâului Potocina, care a inundat mai multe curţi. ISU Neamţ a intervenit punctual în zonele afectate şi au fost chemaţi şi pompierii din turele libere. Important este că nu au fost înregistrate victime omeneşti pentru că viaţa oamenilor este cea mai importantă. În ceea ce priveşte pagubele materiale, vom realiza cât mai curând o evaluare şi să găsim resursele financiare pentru remedierea lor.”

prefectul Vasile Panaiteinundatie prefect Vasile Panaite ISU 2

 

Din cauza copacilor căzuți, 16 localități din zona Piatra-Neamț au rămas fără energie electrică, fiind defecte 207 posturi de transformare, ceea ce înseamnă că au fost afectați 26.350 de consumatori.

furtuna copac rupt

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.