Pompierii nemțeni, cei mai buni din nord-estul țării

de | 22/06/2017 | Actualitate, Județean

În urma participării la Competiția Națională de Descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat – faza zonală, în municipiul Botoșani, echipa de descarcerare și acordare a primului ajutor a ISU Neamț s-a clasat după cele două zile de concurs astfel:

  • Locul I – proba Descarcerarea din autovehicule;
  • Locul II – proba acordarea primului ajutor calificat;
  • Locul I – cea mai bună echipă de paramedici;
  • Locul II – cea mai bună echipă de servanți;
  • Plt. Adj. Andronache Eduard – cel mai bun comandant de echipaj.

Pompierii militari nemțeni şi-au demonstrat cu această ocazie cunoştinţele, abilităţile şi priceperea în stăpânirea tehnicilor şi procedurilor pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor pentru salvarea vieţii. La competiție au participat echipaje de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, iar echipa câștigătoare s-a calificat la faza națională a întrecerii. Astfel, echipa ISU Neamț va participa la faza națională a „Competiției naționale de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat”, organizată la București.

pompieri victima 1 pompieri victima 2

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.