Obligațiile patronilor pe timp de caniculă

51

Canicula vine și cu obligații suplimentare pentru angajatori. În perioadele cu temperaturi ridicate extreme, respectiv temperaturi ce depășesc 37 de grade C sau când indicele temperatura-umiditate depăşeşte pragul valoric de 80 unitati, angajatorii trebuie să ia toate măsurile pentru asigurarea condiţiilor opime de luru. Angajatorii trebuie sa asigure câteva măsuri minimale, cum ar fi reducerea intensitatii şi ritmului activităţilor fizice, asigurarea ventilației la locul de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer. De asemenea, pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor, patronii trebuie să asigure câte 2-4 litri de apă minerală de persoană pe schimb, echipament individual de protecție și posibilitatea de a face un duș.

Dacă nu se pot asigura aceste condiții trebuie redusă ziua de lucru sau eșalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11.0 și după ora 17.00. Aceste măsuri suplimentare se vor stabili dacă temperaturile extreme se mențin cel puţin două zile consecutiv. Neluarea măsurilor de prevenire constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult