Măsuri speciale pentru ultima probă a bacalaureatului

15

Joi, 29 iunie, a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, în care a fost aprobat planul referitor la măsurile și acțiunile specifice combaterii efectelor cauzate de creșterile de temperatură. În cadrul ședinței au fost prezentate informări de către principalele instituții implicate în gestionarea planului. Pentru că vineri, 30 iunie, va fi susținută ultima probă a examenului de bacalaureat, atât în sălile de clasă cât și în exterior (proba sportivă), s-a solicitat sprijinul Serviciului Județean de Ambulanță în centrele de examinare sportivă, prin prezența a câte unui echipaj cu medic. De asemenea, s-a transmis solicitarea de a fi asigurată apă potabilă atât elevilor cât și profesorilor supraveghetori și examinatori. Pe de altă parte, DSP Neamț a informat că toate farmaciile din județul Neamț au precizat că vor asigura puncte de prim-ajutor pe toată perioada codului galben și a codului portocaliu de caniculă.

De asemenea, spitalele, centrele de permanență și centrele sociale au primit informări despre măsurile care trebuie luate și li s-a solicitat reevaluarea stocurilor de medicamente. Bisericile alături de unitățile școlare, farmacii și marketuri vor fi principalele clădiri în care nemțenii se pot adăposti în orele de vârf ale caniculei. Județul Neamț se află joi și vineri sub avertizare de cod galben de caniculă, iar de sâmbătă va fi sub avertizare de cod portocaliu.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult