Nu este energie electrică în opt localități din jurul Romanului

de | 30/06/2017 | Rural, Util

Vremea extrem de călduroasă a fost însoțită, în județul Neamț, și de fenomene nedorite. Joi seară, o furtună a provocat distrugeri importante în Roman, dar a afectat și mii de locuitori din județ. Aceștia au rămas fără energie electrică, după ce peste mai multe rețele de electricitate au căzut arbori.

Conform Prefecturii Neamț, în dimineața zilei de vineri, 30 iunie, la ora 06.00 se mai înregistrau probleme în ceea ce privește furnizarea energiei electrice în nouă localități din județul Neamț. Astfel, erau nealimentate total localitățile Barticești, Gherăieșii Noi, Botești, Rotunda, Doljești și Buhonca și partial localitățile Tupilați, Săbăoani și Grințieș.

”Problemele au apărut ca urmare a furtunii din seara zilei de joi dar și de noaptea trecută. Au fost rupte conductoare de medie tensiune și mai mulți copaci au căzut peste rețelele electrice. S-a intervenit și pe parcursul nopții pentru remedierea defecțiunilor iar acțiunile în teren ale echipelor Delgaz Grind continuă. Ne dorim ca în cel mai scurt timp toate localitățile afectate să fie realimentate cu energie electrică.”

prefectul Vasile Panaite

Vineri, la ora 06.00, erau nefuncționale 27 de posturi de transformare care deservesc 3.397 consumatori. Punctul critic s-a înregistrat joi, în jurul orei 22,00, atunci când 20 localități erau nealimentate cu energie electrică, fiind afectați peste 13.000 consumatori.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.