presshub.ro: Vaslui: Biserica de lemn „Sf. Nicolae” din Pârvești, o capodoperă a arhitecturii populare din Moldova, respinsă din Programul Național de Reabilitare

de | 02/07/2017 | Orașul uitat

Biserica de lemn „Sf. Nicolae” a Mănăstirii Pârvești, din comuna Costești, județul Vaslui, are nevoie urgentă de consolidare. Deși autoritățile locale se zbat de ani de zile să înscrie monumentul istoric de interes național pe lista Programului Național de Reabilitare, demersurile nu au avut succes. S-a apelat la șefii județului, parlamentari, membrii unor guverne pentru a face diligențele necesare în favoarea lăcașului de cult, însă rezultatele sunt zero. Promisiuni au fost și, probabil, vor fi multe, mai ales pe perioada campaniilor electorale, dar de făcut ceva concret, nu s-a făcut nimic. Silvestru Cârjonțu, primarul comunei Costești, a spus că de ani de zile ține legătura cu specialiștii din cadrul Direcției Județene de Cultură (DJC) Vaslui și se știe situația în care se găsește mănăstirea. „S-au făcut demersuri pentru ca Mănăstirea Pârvești să fie inclusă într-un proiect de reabilitare, dar nu s-a reușit….

Citește tot articolul!

Acest articol a fost realizat în cadrul programului ”Orașul uitat. Dă viață monumentelor!”, derulat de Freedom House România, în parteneriat cu HotNews.ro, înRoman.ro, Viața Liberă, Info Sud-Est, Vrancea24.ro, Ziarul de Iași, BanatulAZI, Știri din Banat, Expres de Banat.
orasul uitat 1

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.