Primar nemțean vizat de ANI

14

Un alt primar din județul Neamț a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate (ANI). Este vorba despre primarul comunei Dochia, iar vina lui este că a semnat pentru a-și acorda un spor la salariul de bază. Iulian Gheorghe Ciubotaru este acuzat de conflict de interese administrativ. Conform inspectorilor ANI, în perioada exercitãrii mandatului de primar, Ciubotaru a semnat sau avizat cinci acte administrative care au produs un folos material pentru sine și unui spor pentru condiții vătămătoare de până la 15% din salariul de bază.

În art. 76 din Legea nr. 161/2003, se arată că „primarii și viceprimarii (…) sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I. Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispozițiile emise cu încălcarea obligațiilor prevăzute la alin.(1) sunt lovite de nulitate absolută.”
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult