Marcel Iureș ar putea veni la Roman

de | 07/07/2017 | Cultură, Local

Primăria municipiului Roman invită cetățenii să participe la un nou sondaj de opinie pe Facebook, prin care administrația locală vrea să știe care este părerea romașcanilor cu privire la oportunitatea cheltuirii de bani din bugetul local pentru organizarea, la Roman, a unei proiecţii a filmului „Octav”. Producția cinematografică îl are în prim plan pe actorul Marcel Iureş şi este regizată de Serge Ioan Celebidachi, Romanul fiind oraşul natal al tatălui regizorului.

Propunerea vine din partea Adelei Vrînceanu Celibidachi, producătorul filmului, care a invitat Primăria municipiului Roman ca partener în acest proiect, în oraşul nostru, la proiecţie, urmând să participe actorul Marcel Iureş, precum şi alţi actori din distribuţie şi membrii echipei de regie şi producţie. În urma discuţiilor preliminare, organizatorii au solicitat suportarea costurilor din bugetul local privind deplasarea şi cazarea echipei care va fi prezentă la Roman. Administrația locală îi roagă pe cetățeni să-și exprime opinia cu privire la oportunitatea cheltuirii de bani din bugetul local pentru acest eveniment, participând la un sondaj organizat pe Facebook. Decizia finală aparţine cetăţenilor municipiului Roman.

Întrebarea adresată de administrația public locală este următoarea:

Sunteţi de acord cu cheltuirea de bani din bugetul local pentru organizarea în Roman a unei proiecţii a filmului „Octav”, cu participarea la eveniment a actorului Marcel Iureş, precum şi a altor membri ai echipei de filmare?”

Cei care vor să voteze pot opta pentru unul dintre următoarele răspunsuri:

  • Da, dacă cheltuiala nu va depăşi suma de 1.000 de euro”;
  • ” Da, dacă cheltuiala nu va depăşi suma de 2.000 de euro”;
  • ”Da, dacă nu se va cheltui niciun ban din bugetul local”;
  • ” Nu, evenimentul nu mi se pare important”.

Până în prezent, romașcanii care au votat au înclinat mai ales spr varianta ”Da, dacă cheltuiala nu va depăşi suma de 2.000 de euro”, peste 60% dintre respondenți alegând acest răspuns.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.