Probleme din cauza ploii

de | 07/07/2017 | Actualitate, Administrație, Local

La fiecare ploaie mai serioasă, romașcanii din cartierul lipovenesc se plâng de inundații. Nu a fost altfel nici în seara de joi, 6 iulie, când a plouat cu găleata în tot orașul. Primarul Micu susține, însă, că astfel de situații nu se vor repreta după terminarea lucrărilor la rețeaua de canalizare. Extinderea rețelei de canalizare de pe Petru Rareș se face de către PHR Construct Solutions SRL Dulceşti, în asociere cu SC Capital Invest SRL Moineşti.  Valoarea acestui contract este de 1.827.431,85 lei, TVA inclus.

Da, am avut o serie de zone care pun probleme în mod curent atunci când sunt cantități foarte mari de apă. Este drept că de multă vreme nu am mai avut asemenea căderi însemnate de apă, problemele cele mai mari au fost, ca de obicei, în cartierul Petru Rareș. Însă acolo deja avem început proiectul de construire a rețelelor de apă pluvială și canalizare, pentru a elimina problemele pe care le cauzează ploaia. Lucrările au început dinspre râul Moldova și vor veni, încet-încet, către strada Petru Rareș și, ulterior, pe străzile adiacente, termenul de execuție a lucrării fiind de șapte luni. La sfârșitul acestui an sperăm să nu mai avem probleme în această zonă. În rest, au mai fost ceva probleme în anumite cartiere, în anumite locuințe, dar nimic deosebit. În zona fostei băi comunale am avut iarăși probleme, însă acolo prin ridicarea capacelor de canalizare s-a reușit eliminarea apelor din zonă.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Săptămâna trecută, nu ploaia, ci furtuna a creat probleme în oraș. Peste 200 de copaci au avut de suferit, fiiind afectați total sau parțial și opt mașini au fost avariate după ce peste acestea au căzut arbori.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.