Trecerea la nivel cu calea ferată, reparată de investitori privați

de | 13/07/2017 | Administrație, Local

Investițiile private aduc într-o comunitate și beneficii colaterale, unele greu de ghicit la prima vedere. Este și cazul unuei investiții care se realizează la Roman și al cărei efect secundar va fi reabilitarera trecerii de cale ferată de la ieșirea din oraș spre Iași.

Am avut o discuție acum circa două săptămâni în urmă cu reprezentanții Oscar Down Stream; poate ei nu sunt așa de mulțumiți de ceea ce li s-a întâmplat, în schimb eu m-am bucurat în sinea mea. E legat de faptul că trecerea de la nivel cu calea ferată de la intrarea dinspre Iași este foarte deteriorată. Problema majoră care este acolo în zonă și determină această deteriorare este faptul că liniile nu sunt perpendiculare cu șoseaua, sunt oarecum în diagonal. Materialul acesta din cauciuc care se folosește în mod normal și care poate fi foarte bun, în condițiile în care nu ar exista o presiune separată pe el, nu funcțiuonează. O obligativitate care li s-a impus din partea CFR, pentru a folosi linia ferată a fost aceea de a remedia acest pasaj. Au preluat un proiect pe care noi l-am avut reralizat încă de anul trecut, dar e vorba de proprietăți private, practic toate acele linii de cale ferată sunt proprietate privată, și cu proprietari diferiți și este iarăși o problemă.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Reprezentanții Oscar Down Stream vor merge la Ministerul Transporturilor pentru avizarea proiectului, iar lucrarea se va face, cel mai probabil, cu montarea de dale de beton între liniile de cale ferată.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.