În luna august, evenimente dedicate diasporei

de | 25/07/2017 | Actualitate, Local, Social

Luna august se anunță a fi una bogată în evenimente pentru locuitorii municipiului Roman. O atenție deosebită susține că vrea să o acorde administrația locală romașcanilor care lucrează în străinătate și ajung doar câteva săptămâni pe an acasă. Este vorba despre o întâlnire cu romașcanii din diaspora, dar și de un festival dedicat lor.

Vom organiza o astfel de întâlnire, suntem interesați în continuare de aflarea nevoilor acestor categorii de persoane și, mai mult decât atât, la sfârșitul lunii august vom organiza și un festival.  Va fi Festivalul Meșteșugarilor, dedicat diasporei. Îl vom face în parcarea de la Roman-Vodă, pentru a nu deranja traficul rutier.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Până la Festivalul Meșteșugarilor, începutul lunii august vine cu tradiționalul bâlci – care se va deschde oficial vineri, 28 iulie, și va ține până pe 6 august inclusiv – și cu cea de-a X-a ediție a Cupei ”Roman Mușat” la handbal feminin, un turneu la care au participat, în anii trecuți, atât echipe din țară cât și din străinătate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.