Campanie de informare pentru nemțenii care vor să plece din țară

de | 26/07/2017 | Județean, Social

Nemțenii care vor să studieze, să lucreze sau să se mute în străinătate din alte motive au posibilitatea de a se informa direct de la reprezentanții Ministerului pentru Românii de Pretutindeni despre ceea ce îi așteaptă dincolo de granițele țării. Județul Neamț este inclus într-un proiect pilot al acestui minister, o campanie de informare destinată celor care vor să emigreze.

Campania de informare “Informare acasă! Siguranță în lume!“, destinată românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate, va începe în luna august. Campania de informare va începe cu un proiect pilot în județele Botoșani (9 august), Suceava (10 august) și Neamț (11 august) și va continua și-n alte regiuni ale țării. Astfel, vineri, 11 august, reprezentanți a patru ministere, ambasadori și membri ai Corpului Diplomatic la București vor veni în Neamț pentru a sta de vorbă cu cetățenii interesați să se mute în altă țară.

Campania își propune să informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara granițelor le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. De asemenea, vor fi informați în legătură cu siguranța la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecția față de abuz și exploatarea prin muncă sau orice alt tip, susținerea accesului nediscriminatoriu al lucrătorilor români pe piața muncii, precum și numerele de urgență în caz de necesitate. Această campanie va fi derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe și autorități locale. De asemenea, vor fi invitați reprezentanți ai Corpului Diplomatic la București, îndeosebi ambasadori care provin din țări în care sunt comunități semnificative de români, precum Italia, Spania, Marea Britanie, Germania și Franța.” – comunicat de presă Guvernul României

Deocamdată nu s-a stabilit ora și locul întâlnirii de la Neamț, dar reprezentanții Ministerului pentru Românii de Pretutindeni promit să anunțe cât mai devreme aceste detalii organizatorice.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.