Permise reținute din cauza alcoolului

de | 31/07/2017 | Actualitate, Județean

Polițiștii Serviciului Rutier Neamț, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţişti de siguranţă publică, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat sâmbătă, 29 iulie, acţiuni în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice. În cadrul acţiunii au fost constatate zece infracţiuni rutiere.

Au fost aplicate 101 de sancţiuni contravenționale, 140 de conducători auto fiind verificați în trafic și testați cu aparatul etilotest. Au fost reţinute zece permise de conducere, dintre care șapte pentru conducere sub influența alcoolului. De altfel, conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

Șoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.