Jurnalista Flora Ordean, jefuită în camera în care dormea

de | 02/08/2017 | Actualitate, Local

Jurnalista Flora Ordean a fost jefuită, în noaptea de marți spre miercuri, hoții pătrunzând chiar în camera în care dormea. Hoțul sau hoții au intrat în cameră în toiul nopții și au răvășit toată camera, plecând cu bani și cu telefonul mobil al jurnalistei.

”Incredibil dar adevărat! În plin centru al Romanului, în puterea nopții, cu tine în cameră, să-ți intre hoțul în casă și să te jefuiască! Asta mi s-a întâmplat mie în noaptea de 1 spre 2 august. Locuiesc la etajul I în camera de deasupra casei scărilor, care are prevăzută o platformă. Hoțul sau hoții- rămâne de văzut- au pătruns în casă suindu-se pe platformă și pătrunzând în cameră pe geamul întredeschis. Au înlăturat jaluzelele, au intrat în cameră, punând piciorul pe un fotoliu și au furat tot ce se putea fura. Culmea culmilor, dar și marele meu noroc că eu dormeam și nu m-am trezit. Că altfel mă puteau nenoroci. Și culmea este că ceilalți ai casei nu s-au trezit pentru că în camera mea funcționa televizorul. Și mai e curios faptul că nici cățelușa care se afla în altă cameră nu a simțit nimic și nu a lătrat. Pierderea? În ziua respectivă făcusem un împrumut la CAR pentru rezolvarea unor probleme curente: telefon, întreținere, niște ore pentru Milena. N-am apucat decât să inapoiez un împrumut de 100 lei și să cheltui alți 50 lei. Restul banilor mi-au fost furați.Nu mi-au mai lăsat nici bani de pâine. Furtul s-a produs, bănuiesc, între ora 1,00 și până în ora 3 când m-am trezit și am descoperit camera răvășită în totalitate, totul întors pe dos în toate dulapurile și bineînțeles telefonul mobil sustras.”

Flora Ordean

Păgubita mai spune că portofelul i-a fost lăsat și că din acesta au fost luați doar banii. Poliția a fost anunțată în jurul orei 3.00.

Un echipaj demn de toată lauda! Au luat amprente, din fericire foarte multe, de pe tocul geamului și de pe pervaz, de pe mobilă. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu mi-au luat o cameră de luat vederi cu care lucrez, un aparat foto și reportofonul, care erau pe birou, în fața calculatorului. Fie că nu i-au tentat, fie că nu le-au văzut având culoarea neagră a biroului. Mi-au sustras în schimb telefonul mobil personal, din geantă, nu cel de serviciu. Curios e faptul că nu au ieșit din camera mea pentru a pătrunde în restul apartamentului, de unde ar fi putut sustrage și alte lucruri. Au părăsit camera doar cu cele două ”capturi”: banii de la CAR și telefonul și probabil un lănțișor de aur rupt. Au deschis toate gențile din dulapuri, în căutarea de bani sau bijuterii, au întors pe dos toate hainele. Sper în profesionalismul polițiștilor și cred că-i vor prinde cât mai repede pe hoți, deși nu cred în recuperarea prejudiciului. Spun acest lucru dintr-o experiență anterioară, pentru că, în urmă cu 15 ani, am mai fost victima unui furt important. Și atunci, ca și acum, împrumutasem o sumă importantă de la CAR pentru a cumpăra o serie de obiecte electrocasnice. Atunci depusesem banii la bancă și-i scosesem de la bancomat. Am fost urmărită și mi s-a sustras portofelul cu totul, conținând suma împrumutată și tot salariul, plus documetele de identitate după care am umblat mult și bine.”

Flora Ordean

Flora Ordean s-a decis să scrie despre ceea ce i s-a întâmplat pentru ca alți romașcani ce locuiesc la parter de bloc sau la etajul întâi să nu pățească la fel. Purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț a precizat că se fac cercetări pentru găsirea autorului și tragerea acestuia la răspundere pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.