Codul portocaliu de caniculă schimbă orarul slujbelor din biserici

53

Codul portocaliu de caniculă schimbă  orarul slujbelor ce vor avea loc în biserici duminică, 6 august. Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a emis, în acest sens, o recomandare către toți preoții, astfel încât credincioșii să nu fie în pericol.

Urmând îndemnului venit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a Prefecturilor Neamț și Bacău, cât și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, sfătuim părintește pe toți preoții din parohiile eparhiei să pună la dispoziție spațiul ocrotitor al lăcașurilor de cult, apă plată și minerală, așezămintele filantropice să funcționeze ca centre de prim-ajutor, iar duminică, 6 august, programul liturgic să înceapă cu o oră mai devreme, evitând astfel deplasarea credincioșilor în intervalul orar 11.00-18.00. Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să ne ocrotească în aceste zile toride și nădăjduim ca slăvitul Praznic Împărătesc al Schimbării la Față a Mântuitorului nostru Iisus Hristos să aducă cu milă și cu îndurare cercetare viei sădită de Domnul și răcoare – dar al iubirii Sale de oameni.

IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult