Codul portocaliu de caniculă schimbă orarul slujbelor din biserici

de | 04/08/2017 | Local, Social, Util

Codul portocaliu de caniculă schimbă  orarul slujbelor ce vor avea loc în biserici duminică, 6 august. Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a emis, în acest sens, o recomandare către toți preoții, astfel încât credincioșii să nu fie în pericol.

Urmând îndemnului venit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a Prefecturilor Neamț și Bacău, cât și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, sfătuim părintește pe toți preoții din parohiile eparhiei să pună la dispoziție spațiul ocrotitor al lăcașurilor de cult, apă plată și minerală, așezămintele filantropice să funcționeze ca centre de prim-ajutor, iar duminică, 6 august, programul liturgic să înceapă cu o oră mai devreme, evitând astfel deplasarea credincioșilor în intervalul orar 11.00-18.00. Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să ne ocrotească în aceste zile toride și nădăjduim ca slăvitul Praznic Împărătesc al Schimbării la Față a Mântuitorului nostru Iisus Hristos să aducă cu milă și cu îndurare cercetare viei sădită de Domnul și răcoare – dar al iubirii Sale de oameni.

IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.