CPU Roman funcționează în regim de avarie

de | 15/08/2017 | Local, Sănătate

Centrul de Primiri Urgențe (CPU) Roman funcționează la limita avariei; iar situația s-ar putea înrăutăți din luna septembrie, dacă Spitalul Roman nu primește o suplimentare de buget pentru desfășurarea activității.

O situație mai dificilă o avem anul acesta cu finanțarea activității Centrului de Primiri Urgențe, urmează să facem din nou demersuri către Minister, prin Direcția de Sănătate, să ne suplimenteze, pentru că cheltuielile cu salarii sunt acoperite doar până în luna septembrie. Iar la bunuri și servicii suntem geantă, ca spunem așa… noi sperăm să mai primim, să nu fie probleme, să reușim desfășurarea activității în condiții normale.”

Leonard Achiriloaei, director economic Spitalul Municipal de Urgență Roman

Reprezentanții Spitalului de Urgență Roman confirmă că nu mai au bani pentru medicamente, vacinuri, consumabile și alte bunuri și servicii indispensabile activității unui Centru de Primiri Urgențe.

Pentru aprovizionarea CPU cu medicamente am luat bani din spital tocmai pentru ca cei care se prezintă la urgențe să nu resimtă aceste lipsuri.”

dr. Maria Andrici, manger general al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Tot din cauza lipsei de finanțare nu se va completa schema de personal. La acest moment există în unitatea spitalicească cu 200 de angajați mai puțin față de organigrama aferentă unui Spital de Urgență, 83% dintre posturi fiind ocupate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.