CPU Roman funcționează în regim de avarie

26

Centrul de Primiri Urgențe (CPU) Roman funcționează la limita avariei; iar situația s-ar putea înrăutăți din luna septembrie, dacă Spitalul Roman nu primește o suplimentare de buget pentru desfășurarea activității.

O situație mai dificilă o avem anul acesta cu finanțarea activității Centrului de Primiri Urgențe, urmează să facem din nou demersuri către Minister, prin Direcția de Sănătate, să ne suplimenteze, pentru că cheltuielile cu salarii sunt acoperite doar până în luna septembrie. Iar la bunuri și servicii suntem geantă, ca spunem așa… noi sperăm să mai primim, să nu fie probleme, să reușim desfășurarea activității în condiții normale.”

Leonard Achiriloaei, director economic Spitalul Municipal de Urgență Roman

Reprezentanții Spitalului de Urgență Roman confirmă că nu mai au bani pentru medicamente, vacinuri, consumabile și alte bunuri și servicii indispensabile activității unui Centru de Primiri Urgențe.

Pentru aprovizionarea CPU cu medicamente am luat bani din spital tocmai pentru ca cei care se prezintă la urgențe să nu resimtă aceste lipsuri.”

dr. Maria Andrici, manger general al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Tot din cauza lipsei de finanțare nu se va completa schema de personal. La acest moment există în unitatea spitalicească cu 200 de angajați mai puțin față de organigrama aferentă unui Spital de Urgență, 83% dintre posturi fiind ocupate.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.